Hozzávalók 4 személyre:
• 1 dl paradicsomszósz
• 3 dl cukormentes sárgabaracklekvár
• 1 tk. balzsamecet
• 3 ek. kacsazsír a tepsi kizsírozásához
• 1 kg csirkeszárny
• só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
Először elkészítjük a szószt: egy lábasban összeforraljuk a paradicsomot a lekvárral és a balzsamecettel, és időnként megkavarva, mérsékelt tűzön kb. 5 perc alatt sűrű állagúra főzzük. A megmosott, lecsepegtetett csirkeszárnyakat kizsírozott tepsibe helyezzük, megsózzuk mindkét oldalukat, és rájuk öntjük az időközben elkészült szószt. Akkor lesz tökéletes, ha a szósz legalább félig ellepi a húsdarabokat. A gondosan lefedett tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 160 fokon 30 perc alatt puhára pároljuk a húst. Ekkor levesszük róla a fedőt, meglocsoljuk a szósszal a szárnyakat, és 220 fokra feltekert sütőben kb. 3-5 perc alatt karamellizáljuk őket.
Ebben a receptben a hagyományos, cukorban bővelkedő szósz helyett egy egészségesebb és minden bizonnyal gyorsabb elkészítési módot mutatunk be.
Posta Renáta receptje