Hozzávalók (12 darabhoz):
A muffinhoz:
• 20 dkg darált mandula
• 10 dkg kókuszzsír
• 5 dkg eritrit
• 3 tojás
• 1 tk. gluténmentes sütőpor
• 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
• 10 dkg cukor- és tejmentes csokilencse
A krémhez:
• 2 dl sűrű kókuszkrém
• 20 dkg ToTu krém
• 5 dkg porrá őrölt eritrit
• 1 púpos tk. konjakliszt
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
A díszítéshez:
• a fejhez: 12 paleocsokival bevont mandula
• a fülhöz: 24 cukor- és tejmentes csokilencse
• a szemhez: pár darab cukor- és tejmentes csokilencse
Elkészítési idő: 120 perc
Elkészítés:
A csokilencse kivételével a muffin valamennyi hozzávalóját összeturmixoljuk. Hozzáforgatjuk a csokidarabkákat. A massszát 12 darabos, papírkapszlikkal bélelt muffinformába töltjük. 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a kókuszkrémet 25 percre fagyasztóba tesszük, majd a többi alapanyaggal együtt felverjük. Lágyabb krémet kapunk, amit kis időre hűtőszekrénybe teszünk dermedni. Amint formázhatóvá válik, 8-as csillagcsőrös habzsákba kanalazzuk, majd kis halmokat nyomunk belőle a kihűlt muffinok tetejére. Rárakosgatjuk a csokis mandulákat, és fogpiszkáló segítségével a krémből apró fehér pöttyöket teszünk a szemek helyére. A fej felső részére kis bóbitákat nyomunk a krémből. A fülek helyére berakosgatjuk a csokilencséket, illetve pár darabot felolvasztunk, és szintén fogvájó segítségével apró pöttyöket teszünk a fehér szemek közepére. Amint elkészült, máris fogyasztható.