Paleolit receptek
Banánszuflé mazsolával
Hozzávalók 4 személyre:
• 3 egész tojás
• 2 nagyobb, jó érett banán
• ½ kk. fahéj
• 1 csipet sütőpor
• 4 tk. kókuszliszt (olajtalanított)
• ízlés szerint mazsola a díszítéshez
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók 4 személyre:
• 3 egész tojás
• 2 nagyobb, jó érett banán
• ½ kk. fahéj
• 1 csipet sütőpor
• 4 tk. kókuszliszt (olajtalanított)
• ízlés szerint mazsola a díszítéshez
Elkészítési idő: 25 perc
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk 4 nagyobb vagy 8 kisebb kerámia szufléformát (vagy szilikonos formát).
A tojásokat elektromos habverővel felverjük egy nagy tálban. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a banánokat, hozzáadjuk a fahéjat és a sütőporral elkevert kókuszlisztet, majd további fél percig keverjük. A tésztát a formákba töltjük úgy, hogy kb. a ¾-ükig érjen (nem fog túlságosan megemelkedni, csak némileg felpúposodik). Megszórjuk a tetejüket mazsolával, és a sütőbe tesszük őket. A kisebb formák 10-12 perc alatt, a nagyobbak 15-18 perc alatt sülnek szép aranybarnára. Akkor vannak készen, ha ujjunkkal a tetejüket megnyomva átsültnek érezzük őket.
Ezt a receptet a népszerű paleobanáncsinta ihlette. Kicsiknek és nagyoknak is vonzó csemege reggelire, tízóraira vagy akár uzsonnára. Fontos, hogy jó érett banánokat használjunk, mert akkor semmilyen extra édesítésre nem lesz szükség. Langyosan a legfinomabb, hűtőben két napig is eláll.
Somogyi Anita receptje