Paleolit receptek

Banános palacsinta málnaszósszal

2017.03.09 14:55

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 közepes banán
- 3 tojás
- 3 dl natúr mandulatej Vegital növényi ital-automatával
- 2 dkg kókuszliszt
- 2 dkg zöldbanánliszt

A szószhoz:

- 20 dkg málna átpasszírozva
- 5 dkg eritritpor
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 csipet vanília

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

Elkészítés:

A banánt a tojásokkal és a mandulatejjel simára turmixoljuk, és csomómentesen elkeverjük benne a kétféle lisztet. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a folyékony tésztát egy lapos, nagy, non-stick sütőfóliával vagy szilikonlappal kibélelt sütőlapra öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Egy nagy, kerek fánkszaggatóval köröket vágunk ki belőle és a málnaszósszal tálaljuk. A szószhoz simára keverjük az összetevőket. 

 

A palacsintakészítés e módja nagyon kényelmes, mert nem kell egyenként sütögetni őket, és végig a készülő finomság mellett állni.