Paleolit receptek

Baconszalonnába göngyölt kelkáposztalevél párizsi bundában

2016.12.01 16:01

Hozzávalók 2 személyre:

- 10 szelet baconszalonna
- 10 kelkáposztalevél
- fogpiszkáló

 

 

A bundához:

- 7 dkg tápiókaliszt
- 3,5 dkg kókuszliszt
- 4 nagyméretű tojás
- só, reszelt fokhagyma, őrölt kömény ízlés szerint
- kókuszolaj a sütéshez

 

Elkészítési idő: 

30 perc

 

Elkészítés:

Kettévágunk 5 kelkáposzalevelet a vastag erük kimetszésével, majd néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd kiterítve hűtjük a leveleket. Baconszalonna-szeleteket helyezünk rájuk, feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük őket. A bundához összekeverjük a hozzávalókat, és kókuszolajban aranybarnára sütjük a masszába mártott, göngyölt kelkáposztalevelek mindkét oldalát.

 

Köret nélkül is tökéletesen megállja a helyét. Opcionálisan akár pármai vagy fekete erdei sonkával is elkészíthető.