Paleolit receptek

Baconos zöldséges pite

2021.10.22 12:31
Baconos zöldséges pite

Hozzávalók 2 személyre:
A tésztához:
• 180 g Paleolit éléskamra keltes élmény lisztkeverék + szóráshoz

• 100 g batáta püré
• 2 db "S" tojás

• 50 ml víz
• 30 g lágy kókuszzsír
• 20 ml frissen facsart citromlé
• 1 tk. bors

 

A feltéthez:
• 
20-25 dkg kockázott bacon szalonna
• 2 evőkanál peleolaj

• 25 dkg fagyasztott Counrry mix
• 2 db közepes lila hagyma csíkokra metélve
• 1 db kaliforniai paprika (sárga/piros/zöld)
1 db fekete paradicsom szeletelve
100 g ToTu krém extra
• csipet só
• pár csepp citromlé
• 2 db tojás
• 10 dkg reszelt cheddar sajt

 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kb. 15 percre hűtőbe rakjuk, majd enyhén lisztezett felületen vagy sütőpapíron lappá kinyújtjuk, majd egy 36x13 cm piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma szélére is jusson. A tésztát villával megszurkáljuk, sütőpapírt rakunk rá és szárazbabbal beterítjük, hogy a formáját megtartsa. A 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük, majd pihentetjük amíg a feltét elkészül. A brokkolit a karfiolt, a sárgarépát (Country mix) sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük és jól lecsepegtetjük. A paprikát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a bacont kiszedjük. A visszamaradt zsíron  megpirítjuk a hagymát, majd a paprikát és a jól lecsepegtetett zöldségeket összeforgatjuk, 3-4 percig pirítjuk. A bacont a zöldségeket a tésztára egyenletesen rárakjuk. A ToTu krém extrát  a citromlét, sót, a tojásokat és a reszelt sajtot összekeverjük, a zöldségek tetejére öntjük. 180 fokos sütőben kb. 35 percig aranybarnára sütjük. A piteformában pihentetjük, majd szeleteljük.

 

Mojzes Éva receptje
https://mojzeske.blogspot.com/