Paleolit receptek

Aszalt paradicsomos- „mascarponés” paprikakrém

2018.06.21 15:00

Hozzávalók 4 adaghoz:
• 15 dkg ToTu tojásfehérje túró
• 15 dkg ToTu krém extra
• 1 tk. só
• 1-2 tk. biocitrom-lé
• 4 ek. olvasztott ghí
• 1 tk. konjakliszt
• 1 ampulla probiotikum
• 10 olajban eltett aszalt paradicsom lecsöpögtetve, apróra vágva
• 1 olajban eltett kápia paprika lecsöpögtetve, apróra vágva
• 1-2 ek. édes salátahagyma finomra vágva
• 1 gerezd fokhagyma zúzva
• frissen őrölt színes bors
• frissen őrölt Himalája só

 

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés:

Elkészítés:
A ToTut, a ToTu krém extrát, a sót, a citromlevet és a probiotikumot késes aprítóban krémes állagúra turmixoljuk. Tálba tesszük, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, és pár órára hűtőbe rakjuk pihenni, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap még finomabb. Hűtőben több napig is eláll. Frissen sült paleokenyérrel kínáljuk.

 

Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni a „fetasajtból”, mert a hűtőben 1-2 hónapig eltartható. Gyorsan megvan, és ízletes saláták vagy grillezett húsok mellé is nagyon finom.

 

aszalt paradicsomos mascarpones paprikakrém