Hozzávalók 8 személyre:
• 20 dkg aszalt gyümölcs (szilva, meggy,
sárgabarack stb.)
• 20 dkg gyümölcsliszt
• 1⁄2 dl víz
A bevonáshoz:
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 tk. kókuszolaj
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc
Az aszalt gyümölcsöt késes aprítóban egynemű masszává dolgozzuk a gyümölcsliszttel és a vízzel. Diónyi adagokból szaloncukorformákat hengergetünk. Az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és belemártogatjuk a szaloncukrokat. Ha megdermedt rajtuk a csokoládé, már csomagolhatjuk is őket. Hűtést nem igényelnek.
Ezt a finomságot bátran készíthetjük közösen az aprónéppel. Ráadásul a csomagolás színvilágát is a saját ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk. Nem kell hozzá más, csak fehér selyempapír és színes alufólia. Veszünk egy selyempapírnégyzetet, amely négyszer-ötször olyan hoszszú, mint a szaloncukor, és a két szélét ollóval bevagdossuk (még szebb, ha cakkosra). Beletekerjük a szaloncukrot, rátekerjük az alufóliát, és megcsavarjuk a két végét.
Szabó Anita receptje