Paleolit receptek
Ánizsos sütőtökpite
Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
A tésztához:
• 2 db M-es tojás
• 10,5 dkg maniókaliszt
• 2 dkg eritrit
• 1 ek. kókuszolaj
Ahogy látható, igen széles paletta áll a rendelkezésedre, így ne félj megrendelni azt, amire a legnagyobb szükséged van! Válts egészséges, paleolit életmódra, és rendelj meg webáruházunkból mindent, amit szívesen ennél!
Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
A tésztához:
• 2 db M-es tojás
• 10,5 dkg maniókaliszt
• 2 dkg eritrit
• 1 ek. kókuszolaj
A töltelékhez:
• 50 dkg sült sütőtök
• 3 db tojás
• 2 ek. eritrit (ha nem elég édes a sütőtök)
• 1 narancs reszelt héja
• 1 tk. őrölt ánizs
• ½ citrom leve
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a masszát kiolajozott piteformába nyomkodjuk, folyamatosan olajozott kézzel.
A kihűlt sütőtököt botmixerrel összedolgozzuk a töltelék többi hozzávalójával, azután betöltjük a tésztával kibélelt piteformába, és 170 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.
Téli hideg napokon az ánizst kötelező elővenni, hisz felpezsdíti a vérünket, ami egy átfázott, fáradt nap után igencsak jólesik.
Sinka Judit receptje