Paleolit receptek

Alma-szeder lekvár

2019.07.18 14:26
Alma-szeder lekvár

Hozzávalók 2 közepes üveghez:
• 45 dkg fekete szeder
• 40 dkg idared/jonatán alma hámozva, apróra kockázva
• 3 dkg 4×-es édesítő
• 1 ek. citromlé
• 1 mokkáskanál konjakliszt

Elkészítési idő: 40 perc


Elkészítés:
A szedret és az almát feltesszük főni az édesítővel és a citromlével. Kb. 30 perc után eloltjuk a lángot, belekeverjük a konjaklisztet, üvegekbe töltjük, és fejre állítva hagyjuk kihűlni. Hűtőszekrényben biztonságosan eláll hetekig.

 

Gyönyörű színe van, és mennyei finomság! Mi palacsintatölteléknek vagy natúr kókuszjoghurtba keverve szeretjük a legjobban.

Mezei Elmira receptje