Hozzávalók (10 darabhoz):
- 2 nagy érett banán
- 6 tojás
- 5 dkg kókuszliszt
- kókuszolaj a sütéshez
Az áfonyalekvárhoz:
- 15 dkg kék áfonya (mélyhűtött is lehet)
- ½ dl víz
- 1-2 ek. eritrit
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
Robotgépben egyneműre keverjük a palacsinta hozzávalóit, majd közepes lángon, kókuszolajon 10 darabot sütünk belőle. Mindkét oldaluk szép aranybarna legyen. Míg sülnek a palacsinták, összeforraljuk és turmixoljuk az áfonyalekvár hozzávalóit, végül a kész palacsintákra halmozzuk a lekvárt.
Az amerikaiak „nemzeti eledele” paleósan is megállja a helyét. Igazán gyors: amíg sül a palacsinta, elkészíthetjük a lekvárt, és már fogyasztható is.
