Hozzávalók 4 főre:
• 1 vaníliarúd
• 1 fahéjrúd
• 5-6 szem szegfűszeg
• 2 cm friss gyömbér
• 1 kezeletlen citrom héja és leve
• 50 dkg áfonya
• 5 dl kókusztej
• 1 dl vörösbor
• 3–5 ek. eritrit
• ha szükséges, kevés víz
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A hosszában kettévágott vaníliát a fahéjjal, a szegfűszeggel, a megtisztított, felszeletelt gyömbérrel és a citrom héjával gézbe kötjük. A leves valamennyi hozzávalóját fazékba téve az áfonyát puhára főzzük. A fűszeres batyut eltávolítjuk. A levest turmixoljuk, és átszűrjük; ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Hidegen vagy melegen kínáljuk.
Szabó Anita receptje