Blog

A paleolit diéta négy legfontosabb előnye

2016.04.22 11:51

A paleolit diétára a mai napig sokan tekintenek fogyókúrás módszerként, pedig ennél sokkal többről van szó. A paleolit étrend követése sokkal inkább életmód. Rengeteg olyan élelmiszert kell kiiktatnunk a mindennapjainkból, amelyekben káros anyagok, tápérték nélküli összetevők vannak.

 

 

A paleolit diéta négy legfontosabb előnye

Magyarul tehát, minden elfogyasztott élelmiszernek mentesnek kell lennie a modern anyagoktól. A természeti népek főleg húsokat, halakat, zöldségeket, gyümölcsöket, magokat és bogyókat esznek. A nyugati, civilizációs étrendben meghatározóak a gabonafélék, a tejtermékek, a cukor és sok olyan “élelmiszer”, amelyek nélkül jól ellennénk.

 

A paleolit életmód amellett, hogy nem garantál fogyást bárki számára és a “szigorúnak tűnő szabályrendszer” betartására épül, számos előnnyel jár.

   

Íme néhány a sokból:

 

Növeli a fizikai és mentális produktivitást

A mesterséges élelmiszerekben található káros összetevők, cukrok és természetellenes adalékanyagok nem tesznek jót a szervezetnek, mivel zavarják annak működését. A természetes energiaforrások viszont hatékonyabbá teszik a testet. Nem csak fizikailag, de mentálisan is sokkal jobb eredményeket érhetünk el a mindennapokban.


Szinten tartja a vércukorszintet

A paleo diétával számos “élelmiszertől” kell elbúcsúzni a mindennapokban, ezek közé tartozik a cukor is. Ha a vércukorszint stabil, azaz nem ugrándozik folyamatosan, azzal csökkenhet a cukorbetegség kialakulásának kockázata.


A vérnyomásnak is jót tesz

Mivel a paleolit diéta zsírokban és fehérjében gazdag, cukorban viszont szegény életmód, ezért a magas fehérjetartalom miatt a diéta képes csökkenteni vagy stabilizálni a vérnyomást. Ezzel pedig a teljesítmény fokozása is megkezdődik.


Nem kell sokat kutatni a receptekért

És még a nagyit sem kell átrángatni a szomszédból, hogy segítsen. A számos szakácskönyv mellett, mivel a paleo diéta mára olyan ismertté vált, hogy az interneten is sok minden megtalálható, ami ezzel kapcsolatos. Alapelvek, ötletek, tippek, és ami a legfontosabb: rengeteg recept, amik bárki számára hozzáférhetőek.